De kosten voor een volledige uitvaart met begraven variëren per gemeente waar een begrafenis plaatsvindt. Elke gemeente rekent haar eigen tarief voor het begraven zelf, voor grafrechten (minimaal 10 jaar) en leges voor administratie- of vergunningskosten. Er is een vergunning nodig om een monument of grafsteen op het graf te plaatsen. De kosten voor begraven in deze regio bedragen gemiddeld zo’n € 2.500,00. De kosten voor een volledige uitvaart bedragen gemiddeld tussen € 7.000,00 en € 9.000,00. De kosten voor het grafmonument komen daar nog bij.

De kosten voor een volledige uitvaart met cremeren bedragen gemiddeld tussen € 4.000,00 en € 7.000,00. Dit is een afscheid met genodigden, gebruik van een uitvaart-locatie (bijvoorbeeld een aula, restaurant, dorpshuis), opbaring, bloemen, vervoer, rouwkaarten, advertentie in de krant, en het cremeren (crematierecht en bewaren van de as voor een periode van zes maanden).

Als u het echt “heel klein” wilt houden kan dat natuurlijk en zullen de kosten ook lager zijn. Ik ga graag samen met u op zoek naar de juiste en passende mogelijkheden. Via het contactformulier kunt u een begroting van de kosten aanvragen, die ontvangt u uiterlijk de dag na de aanvraag.